Rabbit Hole

Detta är ingen typisk festivalfilm, Rabbit Hole är en gala film som kommer upp på den ordinarie repertoaren lite senare i vår men ibland kan det vara kul att vara först med att se en storfilm som man ändå kommer att vilja se.
Filmen handlar om ett par som förlorar sitt barn i en bilolycka. En riktig snyftare med andra ord, jag tog med mig hela Kleenexpaketet till biografen för säkerhets skull.
Konstigt nog fick jag inte användning för en endaste liten pappersservett. Jag undrar varför? Hela filmen handlade om sorgearbetet och hur olika vi bearbetar vår sorg. Oftast brukar det ju vara så att kvinnorna visar sina känslor utåt och männen håller dom för sig själv. I den här filmen var rollerna omvända. Nicole Kidman och Aaron Eckhart gör jättebra rolltolkningar, men ändå berörs jag inte av personerna som dom gestaltar. Filmen når inte under ytan det känns som filmad teater, detta blir extra tydligt när paret bråkar med varandra. Jag säger inte att det var en dålig film, jag blev bara inte berörd trots det otroligt känsliga ämnet.

Photo: Jojo Whilder

Filmen är regisserad av John Cameron Mitchell och i huvudrollen ser vi Nicole Kidman i en rollprestation som hon också har blivit Oscarsnominerad för.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s