Då och nu: Masthugget

Masthuggstorget ställdes i ordning 1877, men platsen har använts för torgförsäljning sedan 1700-talet. 1887 stod torgets saluhall färdigt med 13 butiker, varav två sedemera byggdes om till polisstation. I bakgrunden ser vi hur Stigbergets gamla träbebyggelse klättrar uppåt mot Masthuggskyrkan. Dessa revs i samband med 1960-talets sanering, då även saluhallen försvann.


Här är ingenting sig likt, vi utgick från kyrktoppen för att gissa oss till ungefär var platsen för den gamla bilden blev tagen.

Tidigare Då och nu hittar du här på min gamla blogg.

Annons

3 tankar på “Då och nu: Masthugget

  1. Hallo Solsken!
    Vilka häftiga bilder du tar! Jag tycker det är retligt att fråga o lite fräckt att bara ta kort.
    Man vet aldrig vad ett foto betyder heller, en del människor tycker man stjäl en del av dom. Men barn älskar att få vara med på kort. Upptäcker att jag har ganska få kort på främmande människor…
    Men du tar ju så fina bilder, så jag kanske ska ta o börja fråga också!
    Snart är det vår, då måste vi ses igen! Kram o hälsa lelle gubben

  2. Usch ja, gråter blod när jag ser sådana här bilder. Jag som igentligen aldrig upplevde det gamla Masthugget mer än via bilder och berättelser från Mamma och min Morbror som växte upp där. Men när jag tänker på hur denna stadsdel massakerades så blir jag mest bara stum, jag har inte ord för det som hände Masthugget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s