Provfotograferingar och planeringsmöten

Nu börjar det dra ihop sig inför våren och sommarens bröllopsfotograferingar. Det är alltid lika kul och spännande att träffa dom förväntansfulla brudparen för första gången efter alla mailkontakter. Den här veckan och nästa träffar jag mina maj brudpar.

När jag träffade Johanna och Peter för första gången så visste jag att det skulle bli ett magiskt bröllop, och det blev det. Vad jag inte var förberedd på var att porträttfotograferingen skulle ske utomhus i starkt solsken utan en enda skugga att tillgå. Det fanns några träd i närheten men eftersom det var i mars så fanns det inte ett enda löv på dom. Att hitta det perfekta ljuset är ju som bekant alla fotografers önskan, och har man sedan ett sådant vackert par framför linsen så är ju lyckan fullständig. Det löste sig som väl var ändå tack vare min otrolig assistent L som kunde dämpa den värsta solen med en reflexskärm, men det var riktigt marig.

Nu väntar dom snart sitt första barn och i påskas fick jag det sötaste sms:et med en bild på deras stora bröllosfoto 70×100 som dom äntligen hade skaffat en ram till med kramar och hälsningar.

Jag har försökt trappa ner och tänker sluta fotografera så småningom, men det är verkligen inte lätt när man lär känna alla dessa förälskade brudpar som genererar så mycket positiv eneregi att man känner sig hög som ett hus efter en fotografering.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s