Porträtt: No name # 34

När jag berättade för honom att mitt lilla projekt hette No name sa han: – Jag heter Albin… förstörde jag något nu? Jag tog flera bilder på Albin, han var väldigt hjälpsam och vänlig. Jag tyckte om honom direkt.

Uppe vid Götaplatsen efter att jag fotat Albin så stannade en taxi och ut klev ett mycket excentriskt par i 60+ åldern. Mannen hade grått långt hår med en tofs som var hopunden med en stor guldrosett. På huvudet hade han en Crocodile Dundee hatt. På kroppen bar han en brun hellång läderkappa. Kvinnan var hårdsminkad som en clown och hade glitter i både hår och klänning. Jag tänkte att dom kanske var artister eller nåt. Helt klart skulle dom till Konserthuset i alla fall.

Jepp – fram hoppar fotografen för ett riktigt scoop och får mitt första NEJ! – Tack vi är mycket hedrade säger mannen, men med tanke på den nya sekretesslagen (?) så vill vi inte vara med på någon bild. Ok – sa jag, men jag smygfotade er inte, det kunde jag ha gjort, istället frågade vänligt. Ja sa mannen återigen – vi är mycket hedrade, men nej tack.

Jag tänkte på det lite efteråt att jag hade kunnat hanterat det bättre, och hade någon kommit fram till mig på samma sätt så hade jag också tackat nej. Bra erfarenhet! – Men jag fick en fin bild på Albin.

Annons

8 tankar på “Porträtt: No name # 34

 1. Han ser både snäll och fin ut och så passar han verkligen att heta Albin. Fint porträtt Solveig. Det där paret hade nog läst in lite väl mycket som inte finns i den där tilltänkta lagen.

 2. Jättebra bild på Albin (hehe…kul kommentar) och lustigt med paret. Man får ju så klart säga nej när någon frågar men de hade kanske inte helt klart vad lagen betyder. 😉

  Kram Karin

  Ps. Följer gärna med en annan gång om jag får/det behövs. Kul med årets första bröllop – ser ut att bli en underbart solig dag!

 3. Fin bild.
  Jag undrar hur du Solveig och ni som kommenterat ser på den nya sekretesslagen.
  Jag har noll koll.

 4. Glömde ju att skriva att jag inte brukar fota folk i provrum, på toaletter eller rakt in i deras hem från utsidan, så för min del spelar den faktiskt noll roll 😉

 5. Sv. Anna: För närvarande gäller att det är fullt lagligt att fota på offentliga platser men givetvis skall man visa hänsyn precis som Anna-Karin säger ovan. Jag fotograferar väldigt öppet och om någon inte vill bli fotad visar dom oftast det. Det finns ju människor med skyddad identitet osv. Respekt och normal hänsyn tycker jag är ett bra utgångsläge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s