Louisiana

För några veckor sedan åkte vi med några goda vänner till Lousiana museet i Köpenhamn. Det är ett nöje jag haft sedan min tid som bildlärare. Sommarutställningens tema för i år är ”Living” arkitekturens gränser III-IV. Det låter ju inte så kul kanske, men när man väl börjar gå på den enormt stora utställningen så hittar man mycket intressant att titta på. T.ex Wang Qinsong: Fotokonstnären bakom det grandiosa verket ”Dormitory” som handlar om trångboddheten i Shanghai. Studenter och fabriksarbetare tvingas bo i burar inte större än 4 kvadratmeter, vilket är ett bättre alternativ än gatan men helt sjukt när man ser det så här. Wang Qingsong har gestaltat bostadsproblemet genom att låta massor av människor agera modeller, och så har han fotograferat en jättebild som illustrerar den här trångboddheten. Tavlan är riktigt kuslig, människorna blir som små kaniner i burar.

När jag började titta lite närmare på bilden tyckte jag att många av modellerna poserade som kända konstverk och det kittlade ju ”konstvetaren” i mig. Kolla noga ni också här …. 😉

här kommer lite hjälp på traven….

hittade ni dom ?

och så en närbild…

En annan intressant utställning var David Hockney: ” Me draw on Ipad” som jag varmt rekommenderar.

Nästa konstresa blir till Fotografiska i augusti, kanske blir det ett inlägg från det besöket också, men nu väntar solen på mig…:)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s